ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ME TON ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΝΟΤΑΡΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Προεδρικό Μέγαρο,  15 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Με πολλή χαρά σας υποδέχομαι.  Συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε.  Κάνετε ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο και παρ’όλες τις δυσκολίες το κάνετε με επιτυχία.

 

Γ.ΝΟΤΑΡΑΣ:  Οι μέρες που ζούμε, κύριε Πρόεδρε, χρειάζονται τον εθελοντισμό και χρειάζονται την κοινωνική προσπάθεια, κυρίως σε ευαίσθητες ομάδες οι οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο και να μείνουν εκεί πέρα.

Οι μέρες είναι δύσκολες πράγματι, αλλά θυμάμαι μία ρήση του Κέννεντυ, που έλεγε ότι ‘θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας και όχι να τα περιμένουμε όλα απ’αυτήν’.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Είναι πολύ σωστό.

 

Γ.ΝΟΤΑΡΑΣ:  Και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και να το παλεύουμε όσο γίνεται.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Πάντως, κάνετε μια πολύ σημαντική δουλειά, τη γνωρίζω, σας είδα και η σύζυγός μου επίσης.

 

Γ.ΝΟΤΑΡΑΣ:  Ξέρω ότι μας παρακολουθείτε.  Με την κυρία Παπούλια είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα προγράμματα των γυναικείων φυλακών, τόσο στον Ελαιώνα, που είναι το τελευταίο μας απόκτημα, το τελευταίο μας ‘παιδί’.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Εντυπωσιάστηκε.

 

Γ.ΝΟΤΑΡΑΣ:  Και μέσα στους τρεις μήνες που λειτουργεί έχουμε ήδη 10 κοπέλες εκεί, όπως επίσης είχαμε την ευκαιρία να πάμε και στην ανδρική κοινότητα στον Κορυδαλλό, αλλά και στη γυναικεία που είναι για τις προφυλακισμένες ακόμα, όπου αυτή είναι και η πρώτη κοινότητα που φτιάξαμε, το 2000.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Και έχετε και την πρόθεση να φτιάξετε και στα Γιάννενα.

 

Γ.ΝΟΤΑΡΑΣ:  Στα Γιάννενα έχει ήδη μια τρομερή επιτυχία.  Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα πριν από 3 χρόνια και φέτος, στις 18 Ιουνίου, θα έχουμε τις πρώτες αποφοιτήσεις. 

Και για να συμβολίσουμε αυτό το πράγμα, αποφασίστηκε να κάνουμε τις γενικές αποφοιτήσεις του ΚΕΘΕΑ στις 18 Ιουνίου, στα Γιάννενα.  Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών μας διαθέτει ένα υπαίθριο θέατρο που έχει και θα γίνει εκεί.  Και προσπαθούμε τώρα να βρούμε ένα οίκημα να κάνουμε την κύρια φάση της θεραπείας.  Γιατί τώρα αναγκαζόμαστε να τους στέλνουμε ή στη Λάρισα ή σε άλλες κοινότητες και έχουμε την υπόσχεση από τον Υπουργό Γεωργίας ότι θα μας το δώσει.-

 

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα