Στην κεντρική είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τους προσκεκλημένους του αρχηγούς κρατών, κατά τις επίσημες δεξιώσεις και επισκέψεις.

Κατασκευασμένη από λευκό πεντελικό μάρμαρο και πλαισιωμένη από ολόσωμους ιωνικούς κίονες, η είσοδος φωτίζεται διακριτικά χάρη σε μία μεγάλη τετράγωνη γυάλινη οροφή, από όπου περνά άπλετο το φυσικό φως. Ενδιαφέρον στοιχείο του χώρου αποτελεί η χρήση, από τον Τσίλλερ, απομίμησης μαρμάρου στους τοίχους. Δεξιά και αριστερά της κυρίας εισόδου είναι τοποθετημένες οι προτομές των εθνικών μας ποιητών Διονυσίου Σολωμού και Άγγελου Σικελιανού, έργα των γλυπτών Σ. Τριάντη και Θ. Απάρτη αντίστοιχα.

Η φαρδιά μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, χωρίζεται στο πλατύσκαλο συμμετρικά σε δυο σκέλη. Στον πρώτο όροφο, τόσο οι κίονες που την περιβάλλουν, όσο και οι παραστάδες των χώρων κίνησης ακολουθούν τον κορινθιακό ρυθμό.

Απέναντι από το πλατύσκαλο, δεσπόζει ο πίνακας του ζωγράφου George B. Scott, φιλοτεχνημένος το 1914, που απεικονίζει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄, έφιππο στρατηλάτη, Ο Scott περιβάλλει το κυρίως θέμα του με ένα φαρδύ δάφνινο στεφάνι και τις επιγραφές Ιωάννινα, Γιαννιτσά, Σαραντάπορο, Μπέλες, Κιλκίς και Λαχανάς, τοπωνυμίες που φέρνουν στη μνήμη τις μεγάλες νίκες του ελληνικού στρατού στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13.